Кулинарни рецепти » Задушени яребици с кисело зеле

 Задушени яребици с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 200-300 г сланина
• 1 кисела зелка
• 1/2 ч.ч. мас
• 150 г ловджийска наденица
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме яребиците и ги поръсваме с черен пипер. Нарязваме сланината на тънки листа и в тях увиваме птиците /поотделно/. В тенджера ги запържваме от всички страни до зачервяване. След това наливаме малко вода, захлупваме тенджерата и задушаваме, докато птиците омекнат.

Нарязваме зелката, прибавяме маста, наливаме малко зелев сок и варим, докато омекне. След това прибавяме нарязаната наденица и задушаваме на тих огън. 15 мин преди да отстраним от огъня, прибавяме яребиците заедно със соса, в който сме ги задушавали.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало